Weerbericht

Prachtige zondag, later winterkou

Verwachting voor vandaag zondag:

Vandaag is het vrij zonnig en blijft het droog. De maxima klimmen naar 3 graden in de Ardennen en 9 graden in Vlaanderen. De zwakke tot matige wind waait uit de zuid sector.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht is het helder of licht bewolkt met over de noordwestelijke landhelft een toename van de bewolking. De minima liggen tussen -7 graden in de Hoge Venen en rond het vriespunt over het westen. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Verwachting voor morgen maandag:

Morgen is het over het westen zwaar bewolkt met regen bij tussenpozen. Over het oosten zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Ardennen en 6 graden over het westen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden.

Vooruitzichten voor dinsdag tot en met woensdag:

De dagen erna bouwt zich boven Scandinavië een krachtig hogedrukgebied op en wordt met een oostelijke stroming stilaan drogere en koudere lucht naar onze streken gevoerd. Het wordt dan ook alleen maar zonniger met in de nachten lichte vorst en in de Ardennen matige vorst. In de namiddag daalt de temperatuur naar het vriespunt in de Ardennen en 4 graden over het westen. Door de oostenwind voelt het wel schraal aan.

Buienradar België

Satelliet en buienradar