Weerbericht

Oosten nog regen, vanaf westen zon

Verwachting voor vandaag donderdag:

Vandaag is het eerst zwaar bewolkt met plaatselijk wat regen of een bui. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust wisselend bewolkt en blijft het droog. Met maxima die zich bewegen tussen 14 graden in de Ardennen, 16 graden langs de kust en mogelijk nog 19 graden in de Kempen is het gevoelig frisser. De noordwestenwind spant aan tot matig of vrij krachtig en langs de kust tot krachtig.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht is het gedeeltelijk bewolkt en blijft het droog. De minima liggen tussen 4 graden in de Ardennen en 12 graden langs de kust. Er waait een matige en aan zee soms vrij krachtige westen-, tot noordwestenwind.

Verwachting voor morgen vrijdag:

Morgen is het wisselend bewolkt en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Ardense Hoogten tot 18 graden over het centrum van het land. De noordwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig.

Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag:

De dagen erna is het in het weekend wisselend bewolkt en wordt het stilaan wat warmer. Het blijft droog en de maxima gaan omhoog naar rond 20 graden op zondag. Volgende week verwachten we meer zon en stijging van temperatuur naar 25 graden in het binnenland op dinsdag. Langs de kust waait de wind vanaf zee en is het minder warm.

Buienradar België

Satelliet en buienradar