Weerbericht

Zonnig en warm, morgen kans op onweer

Verwachting voor vandaag zaterdag:

Vandaag is het opnieuw prachtig lenteweer met volop zon en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Ardense Hoogten en aan zee tot 25 graden in de Kempen en in Belgisch Lotharingen. Er waait een zwakke tot matige oosten tot noordoostenwind. Op de stranden bestaat er vanmiddag kans op een frisse zeebries.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen met stilaan meer bewolking vanaf de Franse grens en kans op een lokale bui. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 12 tot 14 graden in andere streken. De zwakke tot matige oostenwind draait naar het zuiden tot zuidwesten en neemt toe tot matig.

Verwachting voor morgen zondag:

Morgen zijn er zonnige perioden en bestaat er kans op een bui. In de loop van de namiddag neemt de kans op onweders toe over het centrum en oosten. Het wordt zomers warm met maxima die zich bewegen tussen 22 graden aan zee en 27 graden boven de zandgronden in de Kempen. Er waait een matige zuiden-, tot zuidwestenwind. In de namiddag waait de wind uit het zuidwesten.

Vooruitzichten voor maandag tot en met woensdag:

De dagen erna is het licht wisselvallig met vooral op dinsdag wat regen en daarna bestaat er kans op een bui. Het wordt gevoelig frisser met maxima tussen 14 graden langs de kust en 17 graden in het binnenland.

Buienradar België

Satelliet en buienradar