Weerbericht

Vanuit het westen regen; zeer zacht

Verwachting voor vandaag; donderdag:

Vandaag wordt het vanuit het westen zwaar bewolkt met enkele buien. Eind van de namiddag volgen vanaf de kust opklaringen. De maxima liggen tussen een zachte 9 graden in de Ardennen en 15 graden in Vlaanderen. Er waait een vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind met kans op rukwinden tot 75 km/u. In de namiddag zal de wind gaan afzwakken.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond zijn er opklaringen en wordt het ook over het oosten droog. Vannacht alweer terug toenemende bewolking gevolgd door perioden met regen. Soms kan het hevig doorregenen. De minima liggen tussen een zachte 6 graden in de Ardennen en 9 graden langs de kust. De wind neemt af en wordt zwak of matig. Ten zuiden van Samber en Maas waait de wind matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Verwachting voor morgen: vrijdag:

Morgen is het zwaar bewolkt met perioden van regen. In de namiddag trekt de regen naar het zuidoosten weg en volgen vanaf de kust een paar opklaringen met kans op een bui. De maxima klimmen naar 10 graden en er waait een zwakke tot matige wind die meestal waait uit het westen.

Vooruitzichten voor zaterdag tot en met maandag:

De dagen erna is het in het weekend wisselend bewolkt met enkele buien en buien met korrelhagel. Op de Ardense Hoogten vallen de buien in de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 8 graden langs de kust. Begin volgende week is het dikwijls zwaar bewolkt met perioden van regen en op de Ardense Hoogten bestaat er dikwijls kans op smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden. In de Ardennen zal de kans op nachtvorst stilaan gaan toenemen.

Buienradar België

Satelliet en buienradar