Weerbericht

Veel bewolking, langzaam meer zon

Verwachting voor vandaag woensdag:

Vandaag is het dikwijls zwaar met in de loop van de dag sporadisch opklaringen en blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen 21 graden op de Ardense Hoogten, 22 graden langs de kust en 25 graden in de Kempen. Er waait een matige westen-, tot de zuidwestenwind.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht verwachten we brede opklaringen, maar in de loop van de nacht kan er in het westen opnieuw lage bewolking binnen drijven. De minima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden in andere streken. De wind waait zwak tot matig en krimpt naar het zuiden tot zuidwesten.

Verwachting voor morgen donderdag:

Morgen zijn er zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden en blijft het in de voormiddag nog droog. Over het westen is meer bewolking aanwezig. In de loop van de namiddag bestaat er kans op een lokale regen-, of onweersbui. Later op de avond trekt vanuit het westen een storing doorheen ons land met regen en onweersbuien. Het wordt warmer met maxima tussen 24 graden langs de kust en 29 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vooruitzichten voor vrijdag tot en met zondag:

De dagen erna blijft het meestal droog en wordt het tijdelijk minder warm. Vrijdag is het vrij zonnig met in het binnenland vorming van stapelwolken en blijft het droog. De maxima gaan terug naar 20 graden aan zee en 24 graden in Belgisch-Lotharingen. In het weekend zijn er wolkenvelden met tussendoor zonnige perioden en blijft droog. De temperatuur gaat terug omhoog met op zondag temperaturen tussen 22 en 25 graden.

Buienradar België

Satelliet en buienradar